September: Tuintips
Lekker nazomeren

De tuin is in deze tijd van het jaar nog prachtig, met bloeiende siergewassen en prachtige nazomerbloeiers als herfstaster, sedum en herfstanemoon.


Clarico-Image-Text

tijd om te oogsten


Nu is tijd om de vruchten te plukken van de fruitbomen, waar je al het hele jaar zorg aan hebt besteed. Nu kan je ook druiven oogsten. Oogst de druiven met een stukje hout aan de trossteel. Als je de tros even bewaart, blijft de smaak beter. Het is dus volop genieten in de nazomertuin.

lekker nazomeren


Heb je deze zomer ook zo genoten van de bloeiende hortensia’s? Je kan er nog langer van genieten door wat bloemtakken af te snijden en ze te laten drogen. Zet ze in een vaas en geef ze eenmalig een bodempje water.

De bloemen verdrogen dan vanzelf en vertonen een scala aan kleuren. Zo vormen ze een fraaie decoratie in huis en kan je ook binnen het zomergevoel nog even vasthouden.

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

nog wensen?


Soms stuit je – in een tuin van vrienden, in een tijdschrift of een catalogus – zomaar op een plant die je graag in je eigen tuin zou willen hebben. Noteer de namen van alle planten die je graag zou willen hebben op een ‘plantenwenslijst’, zodat je – als je weer naar het tuincentrum gaat – gericht kunt kopen en thuiskomt met wat je graag wilt hebben. Zo bouw je bovendien langzamerhand aan je droomtuin. Weet je niet welke plant het is? Stuur ons je foto en we helpen je graag verder.

Heb je wensen, maar kom je niet verder met je plannen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op gang!


September: Tuintips
Annette Schiffelers-Spronk 3 september, 2020
Deel deze post
Labels
Archief
Tuinplant van de Maand: Kerstroos